Statiunea Jupiter

Jupiter – statiune estivala, situata in extremitatea de S­E a Romaniei in judetul Constanta, pe tarmul Marii Negre, între Neptun si Cap Aurora, la 5 km nord de municipiul Mangalia, de care apartine din punct de vedere administrativ si 40 km sud de Constanta, la o altitudine de 5­20m.

 
Amplasarea statiunii Jupiter s­a facut într­o conceptie compozitionala determinata de configuratia terenului, trasata pe doua coordonate – faleza (plaja) spre mare si un alt element natural, Padurea Comorova spre interior, ambele legate printr­o zona centrala activa.


Plaja statiunii Jupiter se remarca prin bogatia si finetea nisipului, fiind fragmentata de numeroase golfulete si diguri transversale care dau un aspect dantelat acestei portiuni de litoral. Marea, limpede si nepoluata, este lipsita de fauna deranjanta si nedorita aflata pe tot litoralul Marii Negre.
Aici descoperiti multiple posibilitati de distractie, de practicare a sporturilor nautice si agrement, pentru toate gusturile si varstele: fotbal sau volei pe plaja, plimbari cu skijet­ul, banana sau canapeaua, scubadiving, pescuit, etc.


Micuta si cocheta, statiunea Jupiter este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul romanesc, cu numeroase hoteluri, vile, campinguri, restaurante, baruri, discoteci, piscine, terenuri de sport, parc de distractii pentru copii, teatru de vara pentru spectacole si concerte, cinema in aer liber, lacuri si spatii verzi care contribuie la petrecerea unei vacante de neuitat la malul Marii Negre.


Satul de Vacanta Zodiac constituie un punct de atractie al statiunii. Amplasat in imediata apropiere a zonei centrale, dar si a statiunii Neptun, intr­un splendid cadru natural, ferit de trafic si zgomot, este recunosut ca fiind o oaza de vegetatie sub soarele torid al verii, cu spatii de cazare ce va sunt oferite de locatia noastra (Miruna-Valentin), inconjurate de vegetatie abundenta si viu colorata.